deniz fasulyesi salatası
Zeytinyağlı limon soslu, deniz fasulyesi salatası: Ege otlarından bir başkası, deniz fasulyesi. Tek tek ayıklanması zor olsa da, ayıklandıktan sonra yapılan yemeklerin görüntüsü dahi, iştah açıcı. Deniz fasulyesi temizlenir, yıkanır ve süzülür. Ardından kaynayan bol su içerisinde (yaklaşık 10 dakika) haşlanır ve soğuk su içerisinde soğutulur. İşte, bu aşamadan sonra deniz fasulyesi ile deniz fasulyesi (zeytinyağlı veya yoğurtlu) salatası, tereyağlı yumurtalı deniz fasulyesi yemeği ve yine yumurtalı sarımsaklı yoğurtlu deniz fasulyesi kavurması yapılır. Deniz fasulyesiyle yapılan, saydığım bu yemeklerinin hepsi de birbirinden güzel. Sultan, deniz fasulyesini bol bulduğunda haşlar ve derin dondurucu'da saklar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir demet deniz fasulyesi
- zeytinyağı
- sarımsak
- limon suyu
Yapılması
- deniz fasulyelerinin kök ve sert olan, sap kısımlarını kesin atın
- körpe yapraklarını yıkayın süzün
- kaynayan su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
- peşi sıra soğuk su içinde soğutun
- ardından süzün ve bir kap içine alın
- zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ile sos hazırlayın
- hazırladığınız sosu deniz fasulyesi üzerinde gezdirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan