evde çok pratik kazandibi tarifi
Evde çok pratik kazandibi tarifi: Evde kolay kazandibi yapımı kolay, yeterki elde doğru tarif olsun. Bilirsiniz, pasta ve tatlı yapımında kullanılan malzemelerin kesin ölçüsü gerekir. Bizde onu yapıyoruz. Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml. Kullandığım tepsi alüminyum 26 cm. çapında yuvarlak tepsi, bunu bilin. Aslında kazandibi veya tavuk göğsü gibi tatlılar (kesim kolaylığı için) kare veya dikdörtgen tepsiye dökülür. Tatlıyı az yaptığımdan, elimde olan yuvarlak tepsiyi kullandım. Malzeme ölçülerinin katlarını kullanarak, istediğiniz miktarda tatlı yapabilirsiniz. Tatlıyı bir gün bekletmeden, üç saat sonunda dilimledim ve fotoğrafını çektim. Siz tatlınızı bir gece boyu dolapta bekletin. Yapacağınız rulo veya dilimin karameli ve şekli daha güzel olur. Sultan, kolay kazandibi tatlısını bin yılda bir yapar ve yaptığında bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- beş bardak hazır süt (1 Lt.)
- otuz gram pirinç unu
- otuz gram buğday nişastası
- bir su bardağı toz şeker (170 gr.)
- bir fiske tuz
- az tereyağı ve toz şeker
- ısıya dayanıklı tepsi
Yapılması
- sütün bir bardağı ile pirinç unu ve nişastayı karıştırın
- dört bardak süt ile bir bardak şekeri tencereye koyun ve kaynatın
- ardından pirinç unu, nişasta karışımı ve bir fiske tuzu ilave edin
- tencere kaynamaya başlayıncaya kadar, çırpma teliyle karıştırın
- tencere kaynamaya başlayınca saat'a bakın
- on dakika süre ile tencereyi orta ateşte, karıştırarak kaynatın
- sürenin bitiminde tencereyi ocaktan alın
- tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın
- ve üzerini kapatacak miktarda toz şeker serpin
- ardından tenceredeki muhallebiden iki kepçe alın, şekerin üzerine yayın
- ocağın büyük gözünde ve harlı ateşte
- tepsideki malzemeleri karıştırarak karamelize edin
- tepsi tabanı tamamen renk aldığında üzerine muhallebiyi yayın
- ve tepsiyi soğumaya bırakın
- tepsi oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabında bir gece bekletin
- ve ardından dilim veya rulo yaparak gönlünüzce servis edin.
Sultan