düdüklüde kemikli etli ıslanmış nohut yemeği
Düdüklü tencerede kemikli etli, ıslanmış nohut yemeği nasıl pişirilir? Düdüklüde etli nohut iki şekilde pişirilir. Kullanılacak et, kemik çabuk pişen (kuzu eti gibi) yumuşak veya dana kuşbaşı et ise; eti önceden haşlamadan doğrudan nohutla birlikte pişirilir. Dana eti veya koyun, koç etinin geç pişen sert bölümlerinden ise; et yarı pişmiş olarak haşlanır. Sert olan parça etler düdüklü tencerede 20 dakika haşlanırsa, nohut yemeği yapımında sorun olmaz. Et nohutla bilikte yumuşacık pişer, deneyin görün. Kemikli dana eti, 6 bardak su ile (tuz kullanmadan) 20 dakika haşlanırsa 5 bardak et suyu çıkar. Bu çıkan et suyu nohut pişirmeye yeter. Sultan, her daim kemikli dana etli nohut yemeğini düdüklüde bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki bardak dolusu kuru nohut
- yarım kilo kemikli parça dana eti
- bir baş kuru soğan
- altı kaşık zeytinyağı
- bir kaşık domates salçası
- tuz ve su
Yapılması
- akşamdan nohutu gece boyu ıslayın, sabah süzün
- eti 7 bardak su ile düdüklüde 20 dakika haşlayın
- düdüklüye zeytinyağını koyun ısıtın
- üzerine sıra ile soğanı salçayı koyun, kavurun
- ardından nohutu, eti ve et suyunu,
- 5 bardak olacak şekilde ilave edin
- düdüklünün kapağını kapayın
- ilk düdük sesinden sonra 30 dakika pişirin
- süre bitiminde ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan