terbiyeli jülyen biftek kavurması
Terbiyeli jülyen biftek kavurması, teflon tava veya wok tava kullanılarak pişirilmesi bir başka güzel. Dana bifteği, terbiye etmeye gerek olmasa da marine malzemelerinin bifteğe verdiği yumuşaklık ve aroma tadılmaya değer. Bifteğin terbiyesi sırasında soğan suyu ile birlikte sarımsakta konulabilir. Soğan suyunu çıkarmak gayet basit. Rende aletinin püre yapma gözünde önce sarımsak rendelenir, ardından soğan rendelenir. Çıkan püre tel süzgeçten geçirilir, çıkan su etin terbiyesinde kullanılır. Bilirsiniz, soğan suyunu çıkarmak için en güzel soğan çeşiti beyaz soğandır, şakır şakır suyu çıkar. Taze biberleri etin terbiyesinde kullanmanızı tavsiye ederim, nefis aroma veriyor. Sultan, bazı kırımızı etlerin terbiye edilmesinde ve pişirilmesinde bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler lazım
- yarım kilo dana biftek
- bir orta boy soğan
- bir köy biberi
- bir al biber (kapya biberi)
- bir çay bardağı zeytinyağı
- bir çay bardağı süt
- bir çay kaşığı karabiber
- bir çay kaşığı tuz
Yapılması
- köy biberini ve al biberi jülyen doğrayın
- rendenin püre yapma gözünde soğanı rendeleyin
- çıkan püreyi süzün, suyunu alın ve posayı atın
- biftekleri jülyen doğrayın ve tencereye koyun
- üzerine zeytinyağı, süt, soğan suyunu, doğranmış biberleri,
- karabiber ve tuzu ilave edin ve güzelce karıştırın
- tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabına kaldırın
- vaktiniz varsa, eti buzdolabında bir gün dinlendirin
- ardından teflon tavada bir kaşık tereyağı ve iki kaşık zeytinyağı
- içerisinde kavurun, istediğiniz baharatları ve tuzunu ilave edin
- ve dilediğiniz salata, pilav, püre ya da garniütürle gönlünüzce servis edin
Sultan