terbiyeli tavuk pirzola yapımı ve malzemesi
Terbiyeli tavuk pirzola yapımı ve malzemesi: Kanatçıların çoğu tavuk pirzolayı biber salçası, sıvı yağ, pul biber ve tuz kullanarak terbiye eder. Kasap ve marketlerde satılan terbiye edilmiş tavuk ürünleri yine aynı malzemeler kullanılarak terbiye edilir. Tavuk ürünlerinin terbiyesinde kullanılan bu malzemelerle terbiye edilmiş tavuk eti hem lezzetli, hem de hafif olur. Bu yüzden bu sosa hafif tavuk sosu deniyor. Hafif tavuk sosu ile terbiye edilmiş tavuk ürünlerinin ızgarası da haliyle nefis oluyor. Hafif sosa yatırılmış tavuk pirzolası, her çeşit pişirme aleti üzerinde kızartılabilir. Terbiyeli tavuk pirzola pişirmek için; kömürlü mangal, elektrikli ızgara, ocak üzerinde çalışan grill ızgara, dökme demir ızgara ve teflon tava kullanabilirsiniz. Sultan bazen terbiyeli tavuk pirzola'yı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir paket tavuk pirzola (800gr.)
- bir kaşık biber salçası
- yarım kaşık pul biber
- dört kaşık ayçiçek yağı
- tuz
Yapılması
- pirzolaları bir tencereye koyun
- üzerine tuz, pul biber, salça ve ayçiçek yağı ilave edin
- ardından güzelce malzemeleri karıştırın
- tencereyi buzdolabına kaldırın, en az iki saat dinlendirin
- herhangi bir ızgara aleti üzerinde istediğiniz gibi pişirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan