terbiye edilmiş tavuk göğüs etinden, tavuk şiş
Terbiye edilmiş tavuk göğüs etinden, tavuk şiş tarifi: Terbiyeli tavuk şiş hazırlamak için, tavuk budu ve tavuk göğsü kullanılır. Tavuk eti kuşbaşı doğrandıktan sonra (terbiyesi seçime bağlı olarak) çeşitli terbiye malzemeleri kullanılarak hazırlanır. Bu malzemelerden en çok kullanılanları domates salçası, biber salçası, soğan sarımsak suyu, çeşitli baharatlar, sıvı yağı ve tuzdur. Kullanılan terbiye malzemeleri arasında yoğurt ve sütü de ayrıca saymalıyız. Tavuk göğsü terbiyesi için "bana göre" en başarılı olan malzeme süttür. Zaten, tarifimide süt ile hazırladım. Tavuk etini bir gün evvelinden terbiye ederseniz, tavuk etinin gerçek lezzetini yakalamış olursunuz. Sultan, tavuk etini terbiye karışımına yatırır ve 24 saat süre ile buzdolabında dinlendirir, tavsiye ederim. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir paket tavuk göğsü
- bir çay bardağı süt
- üç kaşık ayçiçek yağı
- bir kaşık domates salçası
- bir orta boy soğan
- bir iri diş sarımsak
- karabiber, kırmızı toz biber
- tuz
Yapılması
- tavuk göğsünü şişlik kuşbaşı doğrayın
- soğan ve sarımsağı rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin
- ardından çıkan püreyi süzün, soğanın suyunu alın posayı atın
- terbiyenin hazırlanması
- bir kap içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
- süt, birer çay kaşığı dolusu karabiber, kırmızı toz biber, tuzu koyun ve karıştırın.
- üzerine kuşbaşı eti ilave edin ve karıştırın
- kabı kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
- etleri en az 3 saat, en fazla 24 saat dinlendirin
- ardından şişlere dizin, üzerine hafif tuz serpin
- istediğiniz gibi kızgın mangal üzerinde güzelce pişirin.
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan