fırında uskumru ve palamut güveç nasıl yapılır?
Fırında uskumru ve palamut güveç nasıl yapılır? Fırında balık güveç yapmak için, kişi sayısına göre güvecin bulunması gerekir. Sonrası gayet kolay, tarifimde malzemeler tek güveç için verilmiştir. Kişi sayısına göre malzeme ölçülerini çarptığınızda, size gerekli olan malzemeyi bulmuş olursunuz. Fırında balık güveç yapmanın en pratik yolu, malzemelerin önceden yarı pişirilmiş olması ve baharatlarla tatlandırılması gerekir. Çiğden kullanılacak malzemelerle balık güveç yapılabilir, fakat başta soğan olmak üzere çoğu malzemeler diri kalır. Sultan, her daim fırında balık güvecini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir bütün temizlenmiş uskumru veya palamut
- bir soğan
- bir domates
- bir kaşık zeytinyağı
- bir fincan su
- karabiber, tuz
- maydanoz ve limon dilimleri
- balık güveci
Yapılması
- balığın yan yüzeyine çizikler atın ve tuz serpin
- domatesi soyun kuşbaşı doğrayın
- soğanı yarım ay doğrayın
- yağ içinde soğanı, domatesi çok az kavurun
- üzerine bir fincan su, karabiber ve tuzu ilave edin
- sosu üç dakika kaynatın, ocaktan alın
- balık güvecini yağlayın ve ortasına balığı koyun
- boşluklarına sosu ve limon dilimlerini yerleştirin
- üzerini alüminyum folyo ile kapatın
- ardından 200°C ye ısıtılmış fırına sürün
- 15 dakika sonra folyoyu alın, üzeri kızarıncaya kadar balığı pişirin
- ocaktan alın üzerine maydanoz serpin ve gönlünüzce servis edin.
Sultan