etli sebzeli mantar yemeği tarifi
Etli sebzeli mantar yemeği tarifi nasıl yapılır? Mantarlı dana kuşbaşı etli sote yemeği, sotelik dana eti ve her çeşit yenilebilir mantarla yapılır. Dana etinin miktarını ve ön pişirmesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Dana etini tarifimde olduğu gibi, ocak üzeri tencerede veya düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Sultan, mantarlı dana sote yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. sotelik dana eti
- bir paket kültür mantarı
- iki domates
- iki sivri biber
- bir soğan
- yarım kaşık domates salçası
- beş kaşık zeytinyağı
- üç diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
- 1.5 bardak sıcak su
Yapılması
- mantarı, soğanı, sarımsağı, biberi yemeklik doğrayın
- domatesi soyun yemeklik doğrayın
- bir kaşık zeytinyağı içinde eti kavurun
- ardından üzerini kapatacak miktarda sıcak su koyun
- ve tencere kapağını kapatın, ağır ateşte
- 1 saat süre ile pişirin, et pişerken gerektiğinde ara sıra
- üstünü kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
- dört kaşık zeytinyağı içinde soğanı kavurun
- üzerine biber ve sarımsakları ilave edin kavurun
- sıra ile salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
- üzerine mantar, et, karabiber, kimyon, tuz ve 1.5 bardak sıcak suyu ilave edin
- yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapatın
- ağır ateşte 35 dakika süre ile pişirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan