dana etli patlıcan kebabı
Dana kuşbaşı etli patlıcan kebabının malzemeleri hazırlandıktan sonra, fırında veya ocak üzerinde pişirilir. Et olarak dana eti ve kuzu eti kuşbaşı olarak kullanılır. Dana etinin yumuşak veya sert olmasına göre etin pişme süresi değişebilir. Kuzu eti ile yapılan patlıcan kebabı çabuk pişer, fakat dana eti ile yapılan patlıcan kebabının lezzetiyle boy ölçüşemez. Sultan patlıcan kebabını bu tarifi kullanarak, kafası estikçe fırın ya da tencerede yapar yer. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo dana kuşbaşı et
- dört patlıcan
- üç domates
- bir iri soğan
- beş sivri biber
- üç kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık salça
- bir çay bardağı su
- üç diş sarımsak
- karabiber, kekik, tuz
- kızartma yağı
Yapılması
- domatesi soyun iri doğrayın, soğanı yemeklik, biberi iri kuşbaşı doğrayın
- patlıcanları soyun iri doğrayın ve tuzlu su içinde dinlendirin
- ardından patlıcanı ve biberleri kızartma yağı içinde kızartın
- tencerede üç kaşık yağ içinde kuşbaşı eti kavurun
- üzerine soğanı katın kavurun, ardından salçayı katın kavurun
- üzerine üç diş sarımsağı ve 3 bardak sıcak suyu koyun karıştırın
- tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağını kapayın
- ağır ateşte etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin
- ardından etlerin üzerine sıra ile patlıcan, domates ve biberleri dizin
- üzerine istediğiniz kadar karabiber, kekik ve tuzu serpin
- bir çay bardağı sıcak suyu ilave edin, tencere kapağını kapayın
- ağır ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan