basmati pirinç nasıl pişirilir
Basmati pirinç nasıl pişirilir? Basmati pirinç pilavı yapımında pirinç (çeşitli ülkelerde) farklı yöntemlerle kullanılır. Bazı ülkelerde pirinç ıslatılsa da çoğunlukla bol su ile yıkanır, süzülür ve pilav yapımına geçilir. Basmati pilavında pirinç bizde olduğu gibi yağ içinde kavrulmaz. Daha çok, pirinç haşlandıktan sonra pilavı yapılır veya pirinç haşlanmadan pilav yapımına geçilir. Pilav yapımında her çeşit et ve sebze kullanılır. Basmati pirinç pilavı yapımı konusunda fazlaca araştırma yapmış, beğendiği tarifleri uygulamış biri olarak; resimde gördüğünüz pilavın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Türki Cumhuriyetler, İran, Pakistan ve Afganistan ülkelerinde yaşayan köylülerin basmati pirinci nasıl kullandıklarını fazlasıyla izledim. Bu tarif, İran köylülerinin basmati pirinç pilavı yapımından esinlenilmiş ve pilav yapımında 1 su bardağı (200 ml.) basmati pirinç kullanılmıştır. Neler Lazım: bir su bardağı basmati pirinç bir küçük havuç (60 gr) bir çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm 30 g...