patatesli pankek


Patatesli pankek yabancı mutfaklarda sıklıkla bu tarifle yapılır. Patates ve soğan (çiğ olarak) rendenin püre yapma gözünde rendelenerek püre haline getirilir. Karabiber ve tuz ile tatlandırılarak çok az yağ ile tava içinde kızartılır. Kimi şefler pürenin içine un, yumurta gibi şeyler ilave ederek kızartır. En doğru yöntem ise, tarifimde olduğu gibi patates püresini kızartmaktır. Püreyi tavaya yayın ve püre ısınmaya başladıktan sonra kenar kısımlarını kaşıkla düzeltin. Bir yüzü kızarmış patatesli pankeki mutlaka silikon, ahşap veya metal spatula ile ters çevirin. Pankeki kapak kullanarak döndürmeye çalışmayın. Mutfakta profesyonel iseniz, pankeke tava hareketiyle takla attırabilirsiniz. Sultan, patatesli pankeki zeytinyağı ve tereyağını ortak kullanarak sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki patates (yarım kilo)
  • bir orta boy kuru soğan
  • bir kaşık tereyağı veya zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz

Yapılması
  • patatesi ve soğanı soyun
  • ardından rendenin püre gözünde
  • önce soğanı, sonra patatesi rendeleyin
  • yaptığınız püreyi tel süzgece koyun
  • ve suyunun süzülmesi bekleyin
  • peşinden süzülmüş püreyi bir kaba alın
  • üzerine karabiber, tuz ekin karıştırın
  • tereyağını tavaya koyun ısıtın
  • üzerine püreyi ilave edin ve yayın
  • ocak ısısını orta ateşle yüksek ateş arasına ayarlayın
  • tavayı ara sıra sallayarak püreyi kızartın
  • kızaran püreyi spatula ile ters çevirin, diğer yüzünü kızartın
  • kızarmış pankeki bir tabağ alın
  • ve ardından gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan