düdüklü tencerede sebzeli tavuk but yemeği


Düdüklü tencerede sebzeli tavuk but yemeği, yapımı: Düdüklü tencerede, sebzeli tavuk but yemeği yapımı çok kolay. Toplam 25 dakikada şipşak yemek hazır. Yanına sevilen bir pilav çeşiti, mevsim salatası veya cacık koyuldu mu, o anlık yemek işi halledilmiş olur. İki but bir kilo gelir ve iki kişilik yemek olur. But sayısını ve sebze miktarını kişi sayısına göre ayarlamak gerekir. Düdüklüde bu yemek iki aşamalı yapılır. Önce but orta teşte 15 dakika haşlanır. But haşlandıktan sonra düdüklüye salça ilave edilir ve yemeğin suyu içinde ezilir. Peşinden sebzeler, bahartlar, zeytinyağı ve az tuz ilave edilir. Düdüklü tencere usulüne uygun kapatılır ve kısık ateşte sebzeler 10 dakika pişirildikten sonra, ocak söndürülür. Bu yemeği Sultan sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki tane but
  • üç kaşık zeytinyağı
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • dört küçük soğan
  • bir domates
  • bir patates
  • bir havuç
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • üç bardak su
  • tuz

Yapılması
  • soğanı sarımsağı soyun, bütün bırakın
  • patatesi havucu soyun ve doğrayın
  • domatesi rendeleyin
  • butları yıkayın ve süzün
  • düdüklüye but, tuz ve suyu koyun
  • 15 dakika orta ateşte haşlayın
  • süre bitiminde düdüklüyü usulünce açın
  • içine  zeytinyağı, salça, sebze ve baharatları koyun
  • düdüklüyü kapatın
  • sebzeleri kısık ateşte 10 dakika pişirin
  • süre sonunda usulünce düdüklüyü açın
  • ve  yemeğinizi gönlünüzce servis edin
  • Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
  • Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır