sarmaşık kavurması



Ege ot çeşitlerinden sarmaşık, ya da acı ot. Otun kendisi acı, tavada ısıyı veya tuzu görünce acılığını salıyor, daha da acılaşıyor. Bıçakla kestiğinizde, bıçak baskı yapıyor ve bir pres gibi otun acılığını ortaya çıkarıyor. Otu doğrarken bıçak yerine parmaklarınızı kullanırsanız, bir nebze de olsun otun fazladan acılığını yok ediyorsunuz. Sonuçta bu otu ne yaparsanız yapın, haşlasanız dahi; kendi acılığını koruyor. 4 bağ sarmaşıktan 100 gr. körpe sarmaşık sapı çıkardım.Kendim hep bıçakla işimi bitirir, kavurur ve bu otu adına layık bir şekilde acılı acılı yerim. Tahammül edilebilir acılığını gözardı ederseniz, bu otu kavurur sade veya sarımsaklı yoğurtlu yiyebilirsiniz. Sultan, acı ot eline geçtiğinde mutlaka kavrur yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört bağ sarmaşık otu (250 gr.)
  • bir yumurta
  • iki kaşık zeytinyağı
  • tuz

Yapılması
  • otun bağını çözün bol sudan geçirin
  • elinizle körpe sapları koparın
  • kopardığınız sapları irice doğrayın
  • teflon tavada yağı ısıtın
  • üzerine sarmaşığı ilave edin
  • tahta kaşıkla orta ateşte kavurun
  • otun diriliği gidince, yumurayı ilave edin
  • ve güzelce karıştırarak pişirin
  • ocaktan alın, tuz serpin
  • ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan