peri peri sos



Peri peri sos; fırında veya mangalda, peri peri soslu tavuk kızartmada mükemmel bir sos. Peri peri sos tarifi kolay, herkesin yapabileceği ve her damağa hitap eden, özellikle tavuk etleri için hazır biçilmiş kafatan. Yapılması gereken, sos malzemelerini biraraya getirmek ve mutfak robotunda ya da el blenderinde çekmek. Peri peri sos yapımında soğan, sarımsak, domates, taze biber ve sos'u tatlandırmak için; arzu edilen baharat çeşitleri kullanılır. Peri peri sos'un özelliği ise, üç kademeli acılığıdır. Peri peri sos; hafif acılı peri peri sos, orta acılı peri peri sos ve tam acılı peri peri sos olarak olarak hazırlanır. Peri peri sos yaparken acı biber çeşitlerini  pazarlardan, marketlerden ve aktarlardan temin ebilirsiniz. Sultan, peri peri sos yapımında her daim bu tarifi kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. olgun domates
  • 50-60 gr. kuru soğan
  • 10 gr. sarımsak (5-6 diş)
  • 10 gr. tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 10 gr. limon suyu (1 çorba kaşığı)
  • 8 gr. toz şeker (1 tatlı kaşığı, tepelice dolu)
  • 10 gr. yeşil acı biber (3 orta boy)
  • 20 gr. yeşil tatlı sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (tepelice dolu)
  • 10 gr. toz tatlı biber (1 çorba kaşığı, tepelice dolu)
  • 5 gr. toz acı biber (1 tatlı kaşığı, tepelice dolu)
  • 5 gr. elma veya üzüm sirkesi (1 tatlı kaşığı)

Yapılması
  • domatesi soyun veya rendeleyin
  • soğanı ve sarımsağı soyun, irice doğrayın
  • acı ve tatlı biberleri kuşbaşı doğrayın
  • ardından mutfak robotuna koyun
  • üzerine tuz, limon suyu, şeker, karabiber
  • acı, tatlı toz biber ve sirkeyi ilave edin
  • ve robotta istediğiniz kıvamda çekin
  • ardından cam kavanoza boşaltın, kapağını kapatın
  • kavanozu buzdolabına kaldırın
  • istediğiniz zaman çıkarın, istediğiniz yerde kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan