evde çöp şiş nasıl yapılır


Evde çöp şiş nasıl yapılır? Evde çöp şiş tavuk eti, kuzu eti ve dana etiyle yapılır. Bu üç et çeşiti, şişlere takılacak irilikte kuşbaşı doğranır, sade veya terbiye edilerek şişlere geçirilir. Hazırlanan şişler mangalda, elektrikli ızgarada, döküm veya teflon tavada, ocak üzerinde çalışan herhangi bir ızgara yapma aletiyle pişirilir. Et çeşitlerinin terbiye (marine) edilmesinde kişinin damak zevkine göre, çok şeşitli terbiye malzemesi kullanılır. Etin terbiyesindeki amaç, etin yumuşatılması ve lezzetinin artırılmasıdır. Tarifimde, kuzu but etinden nasıl çöp şiş hazırladığımı paylaşacağım. Sultan, evde kuzu çöp şiş kebabını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo kuzu kuşbaşı
  • beş kaşık zeytinyağı
  • beş kaşık soğuk su
  • bir orta boy soğan
  • bir kaşık tatlı biber salçası
  • yarım kaşık domates salçası
  • bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • bir tatlı kaşığı karabiber
  • bir tatlı kaşığı tuz

Yapılması
  • soğanı rendenin ince gözünde rendeleyin
  • çıkan püreyi süzgece alın süzün ve suyunu bir kaba alın
  • kabın içine zeytinyağı ve et dışında tüm malzemeleri koyun, karıştırın
  • üzerine kuşbaşı kuzu etini ilave edin, karıştırın
  • ardından zeytinyağını ilave edin, son kez karıştırın
  • kabın üzerini kapatın ve buzdolabına kaldırın
  • duruma göre eti 4 ila 24 saat terbiye edin
  • ardından çıkarın, karıştırın ve çöp şişlere dizin
  • peşinden, istediğiniz pişirme aletini ocak üzerinde ısıtın
  • ısınmış aletin yüzeyini yağlayın
  • ve çöp şişleri dizin, çevirerek pişirin
  • ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan