donmuş bamya yemeği


Donmuş bamya yemeği yapımı ile taze bamya yemeği yapımı arasında zerre kadar fark yoktur. Bamya yemeğini tencerede veya düdüklü tencerede nasıl pişiriyorsnız, aynı işlemleri uygulayarak dondurulmuş bamya yemeğinizi pişirebilirsiniz. Donmuş bamyayı dışarda çözüp yemekte kullanmanıza hiçte gerek yok. Doğrudan tencereye koyun ve pişirmeye başlayın. Bu tarifimde marketten aldığım, derin dondurulmuş bir paket (450 gr.) bamya kullandım. Derin dondurucuda bulunan rendelenmiş domatesi, mikrodalgada çözdürdüm ve yemekte kullandım. Sultan, dondurulmuş bamya yemeğini tencerede bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 450 gr. derin dondurulmuş taze bamya
  • altı yemek kaşığı zeytinyağı
  • bir iri kuru soğan
  • bir adet iri domates
  • üç su bardağı sıcak su
  • yarım limonun suyu
  • tuz

Yapılması
  • soğanı yemeklik doğrayın
  • domatesi rendeleyin 
  • yağ içinde sıra ile soğanı, domatesi kavurun
  • üzerine bamyayı, sıcak suyu, limon suyunu ve tuzu ilave edin
  • bamyalar çözüldükten sonra, tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
  • bamyalar yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte pişirin
  • ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır