kurutulmuş taze fasulye kavurması



Kurtulmuş taze fasulye kavurması farklı malzemeler kullanılarak birkaç şekilde yapılabilir. Tarifimde katkı malzemesi kullanmadan kuru taze fasulyeyi haşladım ve yumurta ile kavurdum. Basit ve lezzetli bir yemek olduğunu söyleyebilirim. Bir kase kuru taze fasulye ile yapılan yumurtalı kavurmasından iki kişiye yetecek miktarda yemek çıkar. Birde fasulyeyi kavururken tereyağı, ya da zeytinyağı ve tereyağı ortak kullanılırsa; kurutulmuş taze fasulye kavurması, haddinden fazla lezzetli olur. Kurutulmuş fasulyeyi doğrudan tuzlu suyun içine atın haşlayın, su içinde filan bekletmeyin yumuşamaz. Sultan, kurutulmuş taze fasulye kavurmasını, kış mevsiminde çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kase kurutulmuş taze fasulye
  • dört kaşık zeytinyağı
  • iki yumurta
  • sarımsak, yoğurt
  • haşlama suyu
  • tuz

Yapılması
  1. sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
  2. tencerede suyu kaynatın ve az tuz atın
  3. üzerine kuru taze fasulyeyi ilave edin
  4. ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  5. çıkarın süzün ve soğuk sudan geçirin
  6. yağ içinde yumurtayı pişirin
  7. üzerine süzdüğünüz fasulyeyi katın kavurun
  8. tuzunu ilave edin ve karıştırın
  9. ocaktan alın ve sarımsaklı yoğurtla
  10. gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan