hazır yassı kadayıf


Hazır yassı taş kadayıf nasıl kızartılır ve şerbeti nasıl yapılır? Hazır yassı kadayıf'ın bir tanesinin ağırlığı 50 gr. gelir ve kilo ile satılır. Yassı kadayıf tatlısı yapmak için; yassı kadayıfın taze olması gerekir. Uzun süre beklemiş yassı kadayıf ekşimiş olabilir veya kenarları kurumuş olabilir. Buna benzer özellikleri olan yassı kadayıfla tatlı yapılmaz. Basit bir tarifle yassı kadayıf tatlısı yapımında yumurta ve şeker kullanılır. Üç tane hazır yassı kadayıf tatlısının kaplanmasında bir tane yumurta kullanılır. Damak zevkinize göre, yassı kadayıf tatlısının şerbeti: Bir ölçek şekere, bir ölçek su veya bir ölçek şekere, bir buçuk ölçek su kullanılır. Sultan, yassı kadayıf tatlısı yaptığında, her zaman; bir ölçek şekere, bir buçuk ölçek su kullanılır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo hazır yassı taş kadayıf
  • üç tane yumurta
  • iki su bardağı toz şeker
  • üç su bardağı su
  • bir tatlı kaşığı limon suyu
  • kızartma yağı

Yapılması
  1. su ile şekeri kaynatın, limon suyunu ilave edin
  2. ve hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
  3. üç yumurtayı bir kap içinde iyice çırpın
  4. kızartma yağını orta ateşte ısıtın
  5. içine yumurtaya bulanmış yassı kadayıfı atın
  6. kadayıfın bir yüzünü bir dakika kızartın
  7. diğer yüzünü çevirin, bir dakika daha kızartın
  8. kızarmış yassı kadayıfı soğuk şerbetin içine atın
  9. iki dakika tutun ve bir kap içine alın
  10. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan