mantarlı yeşil mercimek yemeği


Mantarlı yeşil mercimek yemeği tam bir diyet yemeği olduğu kadar, vejetaryen ve vegan beslenenlerin ana yemeklerinden bir tanesidir. Yeşil mercimek bir demir deposudur. Yeşil mercimeğin vitamin ve mineral dolu deposunu açıpta, içinde bulunanları lavaboya boşaltmayı kimse istemez. Onun için, yeşil mercimeği haşlayıp pas renkli kara suyunu atmayın. Yeşil mercimeği pişirmezden önce, bir gece su içinde bekletin. Ya da, el yakacak derecede sıcak su içinde en az iki saat bekletin ve öyle yemeğini yapın. Kaynar su içinde bekletirseniz, mercimek kara suyunu salar. Mantarlı mercimek yemeği her çeşit kültür mantarıyle yapılabilir. Sultan, çoğu zaman üç kişilik yeşil mercimek yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir su bardağı yeşil mercimek
  • yüz elli gram kültür mantarı
  • bir orta boysoğan
  • bir orta boy domates
  • altı kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık domates salçası
  • üç buçuk bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. mercimegi bir gece boyu ıslayın
  2. mantarı dilediğiniz gibi doğrayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  4. yağ içinde sıra ile soğanı, salçayı, mantarı ve domatesi kavurun
  5. üzerine yeşil mercimeği, 3.5 bardak sıcak suyu ilave edin
  6. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  7. ağır ateşte 60 dakika süre ile pişirin
  8. ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
  9. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan