lor tatlısı



Lor tatlısı ile ilgili çeşitli tarifler üretilmiş, doğru tarifi ararsanız bulursunuz demiyeceğim. Çünkü, lor tatlısı doğru tarifine rastlamadım. Hangi tarifi denerseniz deneyin; var olan tariflerle yapılan lor tatlısı, şerbetini çekmiyor. Üstüne üstlük, lor tatlısı fırında pişirilirken suya hasret topraklar gibi çatır çatır çatlıyor. Siz bilirsiniz, isterseniz doğru tarifi bulmak için aramaya devam edin. Sultan, lor tatlısı'nın doğru tarifini buldu, sayısız denemeler yaptı ve sizlerle paylaşıyor. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. lor peyniri (tuzsuz)
  • 300 gr. irmik (2 su bardağı)
  • 170 gr. toz şeker (1 su bardağı)
  • 200 ml. süt (1 su bardağı)
  • 30 gr. eritilmiş tereyağı (tuzsuz)
  • 4 gr. karbonat (1 çay kaşığı tepeli dolu)
  • şerbeti için;
  • 400 gr. toz şeker (2.5 su bardağı)
  • 500 ml. su (2.5 su bardağı)
  • 1/4 limonun suyu
  • 30 santimlik fırın tepsisi

Yapılması
  1. toz şeker ve suyu tencereye koyun 5 dakika kaynatın
  2. ardından limon suyunu ilave edin 2 dakika kaynatın
  3. ocağı söndürün, şerbeti ılımaya bırakın
  4. fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın, dolapta dondurun
  5. mutfak robotuna bıçağını takın
  6. içine 250 gr. lor peynir, 1 su bardağı toz şeker,  2 su bardağı irmik
  7. 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat, 1 su bardağı süt
  8. ve eritilmiş tereyağını koyun, kapağını kapatın
  9. robotu yüksek hızda çalıştırın, lor peynirini iyice parçalayın
  10. karışımı robottan yağlanmış tepsiye boşaltın
  11. ve yüzeyini kaşıkla veya spatula ile düzeltin
  12. tepsiyi üzeri açık olarak 2 saat dinlendirin
  13. süre bitiminde tepsiyi önceden ısıtılmış, 180°C derece fırına sürün
  14. 30 dakika pişirin ve fırından alın, üzerine ılık olan şerbeti dökün
  15. tepsi soğuduktan sonra, ıslak bıçakla tatlıyı dilimleyin
  16. ve ardından lor tatlınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan