tuzsuz lor peynirinden sünger gibi, lor tatlısı tarifi
Tuzsuz lor peynirinden sünger gibi, lor tatlısı tarifi: Lor tatlısı ile ilgili çeşitli tarifler üretilmiş, doğru tarifi ararsanız bulursunuz demiyeceğim. Çünkü, lor tatlısı doğru tarifine rastlamadım. Hangi tarifi denerseniz deneyin; var olan tariflerle yapılan lor tatlısı, şerbetini çekmiyor. Üstüne üstlük, lor tatlısı fırında pişirilirken suya hasret topraklar gibi çatır çatır çatlıyor. Siz bilirsiniz, isterseniz doğru tarifi bulmak için aramaya devam edin. Sultan, lor tatlısı'nın doğru tarifini buldu, sayısız denemeler yaptı ve sizlerle paylaşıyor. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. lor peyniri (tuzsuz)
- 300 gr. irmik (2 su bardağı)
- 170 gr. toz şeker (1 su bardağı)
- 200 ml. süt (1 su bardağı)
- 30 gr. eritilmiş tereyağı (tuzsuz)
- 4 gr. karbonat (1 çay kaşığı tepeli dolu)
- şerbeti için;
- 400 gr. toz şeker (2.5 su bardağı)
- 500 ml. su (2.5 su bardağı)
- 1/4 limonun suyu
- 30 santimlik fırın tepsisi
Yapılması
- toz şeker ve suyu tencereye koyun 5 dakika kaynatın
- ardından limon suyunu ilave edin 2 dakika kaynatın
- ocağı söndürün, şerbeti ılımaya bırakın
- fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın, dolapta dondurun
- mutfak robotuna bıçağını takın
- içine 250 gr. lor peynir, 1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat, 1 su bardağı süt
- ve eritilmiş tereyağını koyun, kapağını kapatın
- robotu yüksek hızda çalıştırın, lor peynirini iyice parçalayın
- karışımı robottan yağlanmış tepsiye boşaltın
- ve yüzeyini kaşıkla veya spatula ile düzeltin
- tepsiyi üzeri açık olarak 2 saat dinlendirin
- süre bitiminde tepsiyi önceden ısıtılmış, 180°C derece fırına sürün
- 30 dakika pişirin ve fırından alın, üzerine ılık olan şerbeti dökün
- tepsi soğuduktan sonra, ıslak bıçakla tatlıyı dilimleyin
- ve ardından lor tatlınızı gönlünüzce servis edin.
Sultan