buhar sepetinde kestane haşlama
Tencerede, sebze buhar sepetinde kestane haşlamayı mutlaka deneyin derim. Tencerede kestane haşlama tarifim; bilinen veya bilinmeyen, bütün kestane haşlama tariflerini sollar geçer. Kestaneniz ufak olmuş, iri olmuş, yok Kastamonu kestanesiymiş, yok İnebolu kestanesiymiş farketmez. Önünüze ihtiyacınız kadar kestane alın, bombeli tarafını artı şeklinde bıçakla güzelce çizin. Çizerken kazaya meydan vermemek için; bu işi (işi bilen) evin erkeklerine yaptırın veya kendiniz yapacaksanız kestaneleri tek tek kesme tahtası üzerine koyun ve tümsek taraflarını çizin. Peşinden çizilen kestaneleri bol su içinde dinlendirin, en az yarım saat. Dinlendirmezseniz kabukları piştikten sonra ayrılmaz. Ne ise.. Sultan, kestane haşlama işini sebze buhar sepetinde bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- istediğiniz kadar kabuklu kestane
- sebze buhar sepeti
- tencere
- su
Yapılması
- kestanelerin üzerini artı şeklinde bıçakla çizin
- çizdiğiniz kestaneleri bol su içinde, en az 30 dakika dinlendirin
- tencerenin içine buhar sepetinin ayaklarını aşmayacak ölçüde su koyun
- buhar sepetini açın ve içine istediğiniz kadar (sudan çıkmış) kestane koyun
- tencereyi ocağın üzerine alın ve ocağı yakın
- tencere kaynamaya başlayınca kapağını kapatın
- ocağı kısık ateşe ayarlayın
- ara sıra kestanelerin pişme durumunu kontrol edin
- damak tadınıza, dişinizin keyifine ve
- kestanelerin iriliğine göre; 15 ila 30 dakika buharda pişirin
- ardından ocağı söndürün, kestaneleri alın
- ya da, soğumaması için kestaneleri tencerede bırakın
- ardından, kestanelerinizi gönlünüzce servis edin.
Sultan