kendi suyunda boncuk ayşe fasulyesi



Tencerede, kendi suyu ile boncuk ayşe fasulyesi yemeği nasıl yapılır? Bilirsiniz, her cins taze fasulye yemeği su ilavesiyle veya fasulyenin kendi suyu ile pişirilebilir. Kendi suyunda pişirilen fasulye iyi pişmesinin yanında, oldukça da lezzetli olur. Önemli olan, pişirilecek taze fasulyenin gerçekten taze olması gerekir. Bu sebeple taze fasulye alırken, fasulyeyi kırarak tazeliğini test etmemiz gerekir. İki elle tutup bükme hareketiyle taze fasulye çıt diye kırılıyorsa, doğru fasulyeyi bulmuşsunuz demektir. Büktüğünüzde taze fasulye plastik gibi eğiliyorsa, o taze fasulyeden uzak durun. Taze fasulye satıcı tezgahlarında bekledikçe suyu kaçar, lezzeti kaybolur ve pişme süresi uzar. Sultan, her daim taze fasulye aldığında; eve getirir getirmez tencreye kor, yemeğini yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo taze boncuk ayşe fasulyesi
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir iri soğan
  • iki orta boy domates
  • tuz

Yapılması
  1. fasulyeyi ayıklayın yıkayın ve doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. domatesi rendeleyin
  4. peşinden fasulyeyi, soğanı domatesi tencereye koyun
  5. üzerine 1.5 tatlı kaşığı tuz serpin
  6. ardından malzemeleri elinizle karıştırın
  7. ve tencereye düzgünce yayın
  8. üzerine zeytinyağı gezdirin
  9. tencereyi ocağa alın ve ateşi yükseltin
  10. tencere kapağını kapatın ve tencereyi iyice ıstın
  11. tencere tıkırdamaya başladıktan sonra ateşi iyice kısın
  12. kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  13. bu süre yaklaşık fasulyenin tazeliğine göre 75 ila 90 dakika sürer
  14. fasulye piştiğinde tencereyi bir güzel karıştırın ve kapağını kapayın
  15. ardından yemeğinizi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan