sebzeli hindi baget yemeği


Sebzeli hindi baget yemeği; yapımı oldukça kolay, yemesi bir o kadar lezzetli enfes bir hindi yemeği. Hindi bageti, tavuk bageti gibi minnacık değil; nerdeyse, bir tanesin ağırlığı bir kiloyu aşanları var. Tarifimde bir kiloyu biraz aşan iki tane hindi baget kullandım. Siz, dilediğiniz miktarda baget kullanabilirsiniz. Sebzeleri de aynı şekilde, ihtiyacınız ölçüsünde kullanabilirsiniz. Hindi bageti uzun zaman aralığında piştiği için; sebzeler eriyip kaybolmasın diye, yemekte bütün kullanmayı tercih ettim. Bu bir yöntem, siz sebzelere dilediğiniz gibi davranabilirsiniz. Sultan, zaman zaman hindi bageti bu tarifle yapar, beyaz pilav ve cacık eşliğinde ne güzel de olmuş diye diye yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki hindi baget
  • iki soğan
  • iki domates
  • iki patates
  • iki sivri biber
  • iki havuç
  • iki diş sarımsak
  • beş kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık salça
  • karabiber, pul biber
  • kimyon, tuz
  • sıcak su

Yapılması
  1. patatesi, havucu soyun ve irice doğrayın
  2. soğanı, sarımsağı, domatesi soyun ve bütün bırakın
  3. sivri biberi irice parçalara bölün
  4. bağetleri yıkayın, süzün ve bir iki yerinden bıçakla delin
  5. salçayı 3 su bardağı sıcak su ile inceltin
  6. tencereye baharat, tuz dahil bütün malzemeleri koyun ve karıştırın
  7. üzerine salçayı dökün ve zeytinyağını gezdirin
  8. tencereyi ocağın büyük gözü üzerine oturtun
  9. bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  10. peşinden ocağın düğmesini tamamen sol tarafa yaslayın
  11. kısık ateşte yemeği bir saat kırk beş dakika pişirin
  12. ardından, süre bitiminde ocağı söndürün
  13. ve dilediğiniz şekilde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan