kebap pilavı
Kebap pilavı nasıl yapılır? Adana usülü bulgur pilavı, kebap pilavı veya kebaplık bulgur pilavı adına ne derseniz deyin. Kebapçılarda yediğiniz, bulgur pilavı tadında bulgur pilavı yemek istiyorsanız; işte size tarif, yapın yiyin. Emeksiz yemek olmaz, üşengeç ve sabırsızsanız bu tarifimi dikkate almayın. Yapın pilavınızı bildiğiniz gibi yiyin. Meraklı iseniz, kebapçı bulgur pilavım tam da dişinize göre, yapın pilavınızı yumuşak yumuşak yiyin. Sultan bu pilavı sıklıkla yapar. Pilav yapımında her çeşit bulguru denedi ve iyi sonuç aldı. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki bardak bulgur
- sekiz kaşık zeytinyağı
- yarım kaşık salça
- bir domates
- bir soğan
- pul biber
- tuz
- 3.5 bardak sıcak su
Yapılması
- domatesi soğanı soyun yemeklik doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine bulguru ilave edin, karıştırın
- ocağın düğmesini sola çevirin iyice kısın
- bulguru 10 dakika boyunca kavurun
- ardından salçayı katın kavurun
- üzerine domatesi katın 10 dakika kavurun
- peşinden 3.5 bardak sıcak su, biber ve tuzu katın
- pilavın tuzunu ayarlayın, ocak ısısını yükseltin
- tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın
- ocak düğmesini sağ tarafa çevirerek iyice kısın
- varsın ocağınız pır pır yansın, yeterki sönmesin
- saatinize bakın, olmadı bir yere yazın
- tam 35 dakika süre sonunda ocağınızı söndürün
- tencereye 15 dakika dokunmayın
- süre sonunda bir çatalla pilavı güzelce karıştırın
- ve tencerenin ortasıda pilav tepesi yapın
- bir 15 dakika daha dinlendirin ve servis edin.
Sultan