susamlı kurabiye


Evde ve elde yapılmış susamlı tereyağlı kurabiye'yi bir kez ağızınıza götürdükten sonra, tepsideki kurabiye size yetmez. Temkinli olun, iki tepsi kurabiye yapın. Verdiğim malzemelerle, bir fırın tepsisi ölçüsünde kurabiye yapılır. Malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız kadar kurabiye yapabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle yapılan bu susamlı kurabiyenin yapımı çok kolay, hayatınızda bir kez olsun kurabiye yapmamışsanız dahi, bu kurabiye'yi denemelisiniz. Yaptığınız kurabiyenin başarılı sonucu, bundan böyle cesaretinizi artıracaktır. Sultan, susamlı tereyağlı kurabiyesini cam kavanozundan eksik etmez. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki su bardağı un
  • bir çay bardağı toz şeker
  • 150 gr. tuzsuz tereyağı
  • bir çay kaşığı tuz
  • bir paket vanilya
  • bir yumurta
  • susam tohumu

Yapılması
  1. un, şeker, tuz ve vanilyayı karıştırın
  2. üzerine tereyağını ilave edin
  3. ve özleşinceye kadar yoğurun
  4. ardından hamuru tek beze yapın
  5. üzerini kapatın, buzdolabına kaldırın
  6. dolapta yarım saat dinlendirin
  7. dolaptan çıkarın ve 7-8 mm. kalınlıkta açın
  8. açılan hamuru kurabiye kalıbı ile kesin
  9. ve kağıt serilmiş tepsiye dizin
  10. üzerine yumurta sürün, susam serpin
  11. 200°C derece fırının alttan ikinci rafına sürün
  12. 15 dakika bitiminde fırından alın, soğutun
  13. ve gönlünüzce dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan