tencerede zeytinyağlı havuçlu yer elması tarifi
Tencerede zeytinyağlı havuçlu yer elması tarifi: verdiğim malzemelerin dışında patates, pirinç ve sarımsak ilave edilerek yapılabilir. Yemeği pişirip soğuttuktan sonra, isteğe bağlı olarak; üzerine kuru nane, kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilebilir. Bu yemek çiğden yapıldığı gibi, kavrularakta yapılabilir. Ayrıca zeytinyağlı yer elması katkı malzeme konmayarak, sadece soğan ve yer elması kullanılarak pirinçli yapılabilir. Kavurma yöntemi ile yapıldığında soğan doğranır ve yağ içinde kavrulur. Peşinden yer elması, diğer malzemeler ilave edilir, sıcak su konur ve kısık ateşte pişirilir. Sultan, zeytinyağlı yer elması bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo yer elması
- dört tane küçük soğan
- bir iri havuç
- beş kaşık zeytinyağ
- yarım kaşık un
- iki bardak soğuk su
- toz şeker, limon suyu, tuz
- maydanoz veya kuru nane
Yapılması
- yer elmasını ve havucu soyun, iri doğrayın
- soğanı soyun ve bütün bırakın
- ardından bu malzemeleri tencereye aktarın
- kaseye yarım kaşık un, 2 bardak soğuk su koyun çırpın
- üzerine 1 çay kaşığı toz şeker, yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuzu katın ve karıştırın
- peşinden bu sosu tencereye ilave edin
- üzerine beş kaşık zeytinyağı gezdirin
- tencereyi kaynatın ve kapağını kapatın
- ocağı iyicene kısın ve yemeği 20 dakika pişirin
- peşinden ocaktan alın, soğumaya bırakın
- servisinde üzerine kıyılmış maydanoz serpin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan