tavuk haşlama



Tavuk haşlama tencerede ve düdüklü tencerede yapılır. Tencerede tavuk haşlama işi, düdüklü tencereye göre; çok zaman alması bakımından fazla tercih edilmez. Kasap ve marketlerde satılan kesilmiş bütün tavukların ağırlıkları genelde 1,5 ila 2.0 kg. arasında gelir. Mutfağınızda çok iyi iş yapar düdüklüye sahipseniz, satın aldığınız bütün tavuğu iriliğine göre; 15 dakika ile 20 dakika arasında haşlarsınız. Sultan, çoğu zaman satın aldığı bütün haldeki tavukları düdüklü (contalı klasik) tenecerede haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bütün tavuk (1.5 Kg.)
  • 1.5 litre su
  • bir kaşık tuz

Yapılması
  1. tavuk üzerindeki kalıntı tüyleri temizleyin
  2. ardından yıkayın ve süzün
  3. düdüklüye tavuğu, suyu ve tuzu koyun
  4. düdüklünün kapağını kapatın
  5. ilk düdük sesinden sonra saat'a bakın
  6. ve normal ısıda tavuğu 15 dakika haşlayın
  7. peşinden çıkarın ve gönlünüzce servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan