dondurucuda biber patlıcan kızartması


Dondurucuda biber patlıcan kızartması: Derin dondurucuda biber patlıcan kızartması nasıl saklanır? Derin donduruca biber ve patlıcan ayrı ayrı kızartıldıktan sonra saklanır. Patlıcan kızartmasını nasıl yapıyorsanız, aynen patlıcanı kızartın ve bir tabak içerisine alın. Sivri biberi veya çarliston biberide alıştığınız şekilde kızartın ve bir tabak içerisine alın. Her ikisi soğuduğunda buzdolabı torbasına (birlikte veya ayrı) koyun, etiketleyin, torbayı bağlayın ve derin dondurucuya kaldırın. Patlıcan ve biber kızartması, derin dondurucuda saklanması gerekenler arasındadır, tavsiye ederim.

Sultan, kızarttığı biber ve patlıcanı ihtiyacı ölçüsünde aynı torba içerisinde saklar. Biber ve patlıcanı kızartma amaçlı saklıyorsanız, dondurucuda mutlaka domateste saklamanız gerekir. Değilse, dondurucuda patlıcan ve biber saklamanın bir anlamı olmaz. Sakladığım patlıcan ve biberi çıkarır, kendi halinde veya mikrodalgada çözerim. Yağ içerisinde sarımsağı soteler, üzerine rendelenmiş domatesini ilave ederek sos hazırlarım. Ardından patlıcanı, biberi, karabiberi, çok az su, tuzunu ilave eder ve suyunu çekinceye kadar pişirrim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır