düdüklüde taze fasulye yemeği


Düdüklü tencerede taze fasulye yemeğini çoğu zaman, 600 gr. fasulye kullanarak yaparım. Bu miktar fasulyeden üç porsiyon yemek çıkar. Düdüklünün markasına göre, taze fasulye pişirme süresi değişir. Düdüklünüzü deneyerek taze fasulye pişirme süresini öğrenebilirsiniz. Kullandığım düdüklü tencere, Termo marka lastikli klasik tenceredir. Bir kiloya kadar taze fasulyeyi, bir çay bardağı su ile en kısık ateşte 10 dakikada pişirir. Bu yemekte, taze köy fasulyesi kullandım, tadı muhteşemdi. Sultan, etsiz taze fasulye yemeğini her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 600 gr. taze fasulye
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir iri domates
  • bir kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir çay bardağı sıcak su

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. domatesi rendeleyin
  3. yağ içinde soğanı, salçayı, domatesi kavurun
  4. üzerine fasulyeyi, tuzu, suyu ilave edin ve karıştırın
  5. ardından düdüklünün kapağını kapayın
  6. düdüklüden buhar çıkmaya başladıktan sonra,
  7. üsteki ağırlığı takın ve fışlamaya başlayınca
  8. ocağı iyice kısın ve saat’a bakın
  9. tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürün
  10. ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan