düdüklüde kemikli et haşlama



Düdüklü tencerede kemikli et haşlama işini birkaç nedenle yaparım. Çorba veya pilav yapacaksam ve elimde de kemik varsa düdüklüde haşlarım. Kemiğin üzerinde yeterli et varsa, doğrudan kemiği haşlarım. Kemik üzerinde yeter miktarda et olmaz ise, et haşlarken içerisine çeşitli sebzeler katarım. Bilirsiniz soğan, havuç, domates, kereviz sapı ve maydanoz sapı gibi sebzeler; tat vermesi için de, tane karabiber ilave ederm. Düdüklüde dana kemiğini, kemiğin iriliğine göre; 35 dakika ile 50 dakika arasında haşlarım. Resimdeki dana kemiğini Termo marka düdüklü tencerede 45 dakikada haşladım. Sultan, bazen kemikli eti bu tarifle haşlar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • etli dana kemiği
  • 1.5 litre su
  • bir kaşık tuz

Yapılması
  1. dana kemiğini yıkayın ve süzün
  2. düdüklü tencereye kemiği koyun
  3. üzerine suyunu ve tuzunu ilave edin
  4. tencere kaynamaya başlayınca
  5. üzerindeki köpükleri alın ve atın
  6. ardından düdüklüyü kapatın
  7. ocağın normal ısı ayarında
  8. 45 dakika süre ile kemiği haşlayın
  9. süre bitiminde düdüklüyü ocaktan alın
  10. eti kemiğinden ayırın, kemik suyunu süzün
  11. ardından, et ve kemik suyunu dilediğiniz yerde kullanın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan