düdüklüde dana kemik suyu nasıl yapılır


Bugün resimde görünen dana kemiğini, marketten aldım. Kırmızı mercimek çorbası yapmak için; düdüklü tencerede 35 dakika haşladım. Tarifteki malzemelerin hepsi mutfakta vardı. Bir tek, kereviz sapını dondurucudan çıkarıp kullandım. Çoğu zaman kemik suyu çıkarırken defne yaprağı ilave ederim. Bu kez, çorbayı içenlerden biri defne yaprağı kokusunu yemeklerde sevmediği için kullanmadım. Sultan, dana kemik suyunu düdüklü tencerede bu tarife göre çıkarır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo dana kemiği
  • bir soğan
  • bir havuç
  • iki diş sarımsak
  • birkaç tane kereviz sapı
  • bir tutam maydanoz sapı
  • birkaç tane karabiber
  • 1.5 litre soğuk su

Yapılması
  1. kemikleri yıkayın süzün
  2. soğanı ve sarımsağı soyun ve bütün bırakın
  3. havucu soyun, iriliğine göre parçalara bölün
  4. düdüklüye bütün malzemeleri koyun
  5. ve üzerine soğuk suyu ilave edin
  6. düdüklüyü kapatın ve normal ısı ayarında
  7. ilk düdük sesinden sonra, 35 dakika haşalayın
  8. ardından tel süzgeçten geçirin
  9. çıkan kemik suyunu, dilediğiniz şekilde kullanın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan