zeytinyağlı çalı fasulyesi


Çalı fasulyesi, ayrı ayrı domatesle veya salça ile pişirilir. Ya da, domates ve salça ortak kullanılarak pişirilir. Denemişseniz eğer, bu üç şekilde pişirilen çalı fasulyesinin tadı, lezzeti farklı olur. Bilirsiniz, çalı fasulyesi diğer taze fasulye çeşitlerine göre çok geç pişer. Fakat, diğer taze fasulye çeşitlerinden daha lezzetli olur. Bu tarifimde çalı fasulyesini özellikle domates salçası ile yaptım. Çalı fasulyesini zamandan tasarruf edeyim diye, çoğu zaman düdüklü tencrede yapardım. Bu tarifimde çelik tencere kullandım. Sultan, çalı fasulyesini sever ve sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo çalı fasulyesi
  • bir orta boy soğan
  • yarım kaşık domates salçası
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı şeker
  • üç su bardağı sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. fasulyeleri uzunlamasına kesin
  2. kesilen parçaları uygun irilikte doğrayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın
  4. tencerede zeytinyağı içinde soğanı kavurun
  5. ardından domates salçasını ilave edin kavurun
  6. doğranmış çalı fasulyeyi katın karıştırın
  7. tencere kapağını kapatın
  8. 15 dakika süre ile ağır ateşte fasulyeyi kendi suyu ile pişirin
  9. kapağı açın, 3 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
  10. yemeğin tuzunu ayarlayın
  11. tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  12. tencere kapağını kapatın
  13. ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  14. ve ardından  soğuk ya da sıcak afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan