yoğurtlu arapsaçı kavurması



Sevdiğim sebze kavurmalarından biri de arapsaçı. Ispanak kavurmasını da severim, fakat arapsaçı'nın lezzeti bir başka. Arapsaçı yemeğini "anason kokusu nedeniyle" sevmeyenlere; hayatlarında bir kez olsun arapsaçı yemeğini yemelerini şiddetle öneririm. Bende anason kokusunu sevmem. Arapsaçının pişmeden önceki kokusu bana itici gelir. Arapsaçı pişince, o koku yerini bambaşka bir kokuya devreder. Sultan, yumurtalı arapsaçı kavurmasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki yüz gram arapsaçı otu
  • iki yumurta
  • bir küçük soğan
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık zeytinyağı
  • karabiber, tuz
  • bir kase yoğurt
  • iki diş sarımsak
  • sıcak su

Yapılması
  1. arapsaçını yıkayın süzün ve kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. sarımsaklı yoğurdu hazırlayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun
  5. üzerine arapsaçı'nı ilave edin, kavurun
  6. üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
  7. ardından tuz ve karabiberi ilave edin karıştırın
  8. bir taşım kaynatın, kapağı kapayın ve ocağı tamamen kısın
  9. ağır ateşte arapsaçı suyunu çekene kadar pişirin
  10. ardından yumurtaları kırın, karıştırın
  11. yumurtalar piştiğinde ocakatan alın
  12. ve ardından sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan