acil yemekler


Acil yemekler: Bazen olur ya, beklenmedik anda bir misafiriniz olur. Ya da, o gün yemek vaktini ıvır zıvır şeylerle geçiştirmek istersiniz, ama işler umulduğu gibi gitmez. Vakit darlığı olabilir, bunun yanında alişveriş yapacak biri evde bulunmaz. Akıla gelmeyen bir çok uygunsuzluklar ev halinde yaşanır, hayat böyle bir şey. Acil durumlarda acil yemekler yapmak, daha önce aldığınız tedbirlerin sonucu olsa gerek. Öncesiden böylesi olağanüstü haller için tedbirli değilseniz, yapacağınız acil yemekleriniz de gösterişsiz olur.

 Acil yemekler nasıl yapılır? Acil yemekler, elinizin altıda olan malzemelerle yapılır. Öncesinden böylesi zor zamanlarım için, derin dondurucuda çeşitli yemeklik malzemeler saklarım. Bunlardan birkaç tane buzdolabı torbası içinde yarımşar tavuk göğsü eti, 250 gramlık köftelik kıyma, 250 gramlık kuşbaşı dana eti, haşlanmış ıspanak, pazı, dondurulmuş birkaç beze mayalı hamur sakladığım şeylerden bazıları.

Yemekleri hazırlayıp dondurucuya koymam. Ne bileyim, hazır yufka börek sarıp dondurucuda saklamam. Yapacağım yemek, bence yeni olmalı, el değmeli. Acil durumlar için saydığım, dondurucuda ki yemek malzemeleriyle her çeşit, acil yemek yapılabilir. Yalnız, mutfağınızda bir mikrodalga fırınınız olmalı. Ya da, fırınınızın donmuş gıdaları çözdürme fonksiyonu olmalı. Bu gibi aletleriniz varsa, acil durum yemeği yapmak, sizin için sorun olmayacaktır.

Örneğin; bütün etli yemek çeşitlerimi yaparken dana döş etini kullanırım. Hatta, dondurucuda sakladığım dana kıyması dana döş etindendir. Ayrıca, sakladığım dana kuşbaşı yine dana döş etidir. Bilirsiniz, dana döş eti çok sert ve geç pişen et çeşitidir. Fakat, lezzetine doyum olmaz. Dana döş etini (250 gr) önce iki kaşık yağda kavurrum. Üzerine iki bardak su koyarım, en kısık ateşte (kapalı olarak) suyunu çekene kadar pişirrim, lokum gibi pişer, sonrasında bu etle çeşit çeşit yemek yaparım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır