zeytinyağlı brüksel lahanası


Brüksel lahanası her çeşit pişirilir. Brüksel lahanası pazardan alınmazsa, yemeği çok leziz olur. Marketlerde yarımşar kiloluk paketlerde satılıyor. Haytımda iki kez, değişik zamanlarda pazardan kilo ile brüksel lahanası aldım, hiç memnun olmadım. Bu sebeple, brüksel lahanası alalacak olanlara ambalajlı olanını öneriyorum. Elbette, her tarafı kapalı ve içinde ne olduğu belli olmayan ambalajlardan söz etmiyorum. Sultan, daha çok brüksel lahanasının pirinçlisini sever olsada; bazen, çevresinin israrına uyarak zeytinyağlısını yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir paket brüksel lahanası
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir iri domates
  • bir soğan
  • üç diş sarımsak
  • bir havuç
  • toz şeker
  • su, tuz
  • 1/2 limon suyu

Yapılması
  1. brüksel lahanaların üst yapraklarını temizleyin
  2. ardından yıkayın, tepelerini bıçakla çapraz çizin
  3. havucu soyun ve halka doğrayın
  4. soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  5. yağ içinde sırayla soğanı, sarımsağı, havucu ve domatesi kavurun
  6. üzerine brüksel lahanası, 3 bardak sıcak su, yarım limon suyu
  7. bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu ilave edin, karıştırın
  8. tuzunu ayarlayın, bir taşım kaynatın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte 25 dakika kadar pişirin
  10. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan