25 dakikada brüksel lahanası yapımı ve malzemeleri
25 dakikada tencerede zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi: Brüksel lahanası her çeşit pişirilir. Marketlerde yarımşar kiloluk paketlerde satılıyor. Haytımda iki kez, değişik zamanlarda pazardan kilo ile brüksel lahanası aldım, hiç memnun olmadım. Bu sebeple, brüksel lahanası alacak olanlara ambalajlı olanını öneriyorum. Elbette, her tarafı kapalı ve içinde ne olduğu belli olmayan ambalajlardan söz etmiyorum. Sultan, daha çok brüksel lahanasının pirinçlisini sever olsa da bazen, çevresinin israrına uyarak zeytinyağlısını yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir paket brüksel lahanası
- beş kaşık zeytinyağı
- bir iri domates
- bir soğan
- üç diş sarımsak
- bir havuç
- toz şeker
- su, tuz
- 1/2 limon suyu
Yapılması
- brüksel lahanaların üst yapraklarını temizleyin
- ardından yıkayın, tepelerini bıçakla çapraz çizin
- havucu soyun ve halka doğrayın
- soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
- tencerede yağ içinde sırayla soğanı, sarımsağı, havucu ve domatesi kavurun
- üzerine brüksel lahanası, 3 bardak sıcak su, yarım limon suyu
- bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu ilave edin, karıştırın
- tuzunu ayarlayın, bir taşım kaynatın, kapağı kapatın
- ağır ateşte 25 dakika kadar pişirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
Sultan