dövme pilavı



Dövme pilavı, aynen bulgur pilavı gibi her çeşit malzeme kullanılarak yapılır. Dövme'yi aşurelik bulgurla karıştırmamak gerekir. Dövme ve aşurelik buğdayı karıştıranlar buradan bilgi edinebilirler. Dövme pilavı, dövme ıslatılarak veya haşlanarak yapılabilir. Isaltılarak yapılan dövme pilavı yumuşak ve daha lezzetli olur. Bir nedenle dövme'yi ıslatacak vaktiniz yoksa, tarifimden yararlanarak tereyağlı dövme pilavınızı yapabilirsiniz. Bu yöntemle dövme pilavı yapmak için; bir ölçek dövmeye, beş ölçek su kullanılır. Bu ölçülerin katlarını alarak, istediğiniz miktarda dövme pilavı yapabilirsiniz. Bu pilavın dövmesi (verilen su ve dövme miktarı ile) en kısık ateşte bir saatte haşlanmıştır. Sultan, bazen dövme pilavı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir çay bardağı dövme
  • beş çay bardağı su
  • bir kaşık tereyağı
  • tuz

Yapılması
  1. dövmeyi yıkayın süzün
  2. tencereye dövme, bir çay kaşığı silme tuz ve suyu koyun
  3. tencere kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın
  4. tencerenin kapağını hafif aralıklı kapatın
  5. dövme tamamen suyu çekince ocağı kapatın
  6. tavada tereyağını eritin
  7. ardından tencereye ilave edin karıştırın
  8. tencereyi on beş dakika dinlendirin
  9. ve dövme pilavınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan