etli arpa şehriye pilavı



Bilirsiniz, pilav yapımında arpa şehriye çabuk pişer. Bu nedenle, etli arpa şehriye pilavı yapımında çabuk pişen etler tercih etmeliyiz. Arpa şehriye pilavını kuzu etiyle yapacaksak sorun yok. Kuzu etini iyice kavurduktan sonra, şehriyeyle birlikte gayet güzel pişer. Damak zevki devreye girdiğinde bazıları kuzu veya koyun eti sevmez. Böylesi seçici damaklar için, dana eti uygun gelebilir. Arpa şehriye pilavını dana etiyle yapmak isterseniz, dana etinin çabuk pişen ızgaralık (biftek, antrikot) bölümlerini kullanmalısınız. Sultan, arada bir etli arpa şehriye pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak dolusu arpa şehriye
  • beş kaşık zeytinyağı
  • iki parça biftek
  • dört bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. eti istediğiniz irilikte doğrayın
  2. yağ içinde eti suyunu çekinceye kadar kavurun
  3. üzerine arpa şehriyeyi ilave edin
  4. ve hafif renk alıncaya kadar kavurun
  5. ardından sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin
  6. tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  7. kapağını kapayın ve ocağı iyicene kısın
  8. ağır ateşte 15 dakika pişirin ve ocağı söndürün
  9. tencereyi 20 dakika dinlendirin
  10. süre bitiminde pilavı güzelce karıştırın
  11. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan