soğanlı biberli domatesli et kavurma



Soğanlı biberli domatesli et kavurması damak zevkinize uyan kuzu eti, kurban eti ve dana eti ile yapılır. Etin yumuşacık kavrulması için, kuzu eti tercih edilebilir. Fakat, her damak kuzu etini sevmez. Bu nedenle, istenirse dana etiyle soğanlı biberli domatesli et kavurması yapılabilir. Soğanlı biberli domatesli et kavurma yapılacaksa, dana etinin çabuk pişen yumuşak bölgeleri tercih edilmelidir. Eğer elinizdeki et sert ve kavurma yapımına uygun değilse, onun da kolayı var. Etinizi tencereye koyun, üzerine iki su bardağı su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ardından kavurmanızı yapın. Sultan, bazen et kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. kavurmalık dana kuşbaşı
  • bir soğan
  • bir domates
  • bir sivri biber
  • iki kaşık zeytinyağı
  • bir çay bardağı sıcak su
  • karabiber
  • kekik
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi, soğanı, soyun ve yemeklik doğrayın
  2. sivri biberi halka doğrayın
  3. yağ içinde eti suyunu çekinceye kadar kavurun,
  4. üzerine sıra ile soğan, sivri biber
  5. ve domatesi ilave edin kavurun
  6. ardından bir çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin
  7. kapağını kapatın ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  8. ardından üzerine kekik ekin
  9. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan