enginarlı pilav



Enginarlı pirinç pilavı yapmak için, enginarın haşlanması gerekir. Ayıklanmış bütün enginar, kaynayan su içerisine atılır ve 20 dakika süre ile haşlanır. Ardından enginar küp şeklinde, istenilen irilikte doğranır. İstenirse enginarlı pilav yapımında bezelye ve havuç kullanılabilir. Enginarda olduğu gibi, bezelye de haşlandıktan sonra pilav yapımında kullanılabilir. Havucu haşlamaya gerek yoktur, doğrandıktan sonra tencere içerisine doğrudan ilave edilebilir. Pilav yapımında soğan tercihe bağlı, istenmezse kullanılmaz. Normal pilav yapımında olsun, enginarlı pilav yapımında olsun, soğan pilav'a bir başka tat, aroma ve lezzet katar. Ayrıca soğan, pirincin nişastasını etkisiz hale getirir ve pilavınız tane tane olur. İşini bilen şefler, pilav yapımında özellikle soğan kullanırlar. Sultan, arada bir enginarlı pirinç pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
  • bir su bardağı pirinç
  • iki adet temizlenmiş enginar
  • bir adet orta boy soğan
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık zeytinyağı
  • bir buçuk bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. pirinçi yıkayın ve süzün
  2. enginarı 20 dakika haşlayın ve süzün
  3. ardından küp şeklinde doğrayın
  4. soğanı yemeklik doğrayın
  5. yağ içinde soğanı kavurun
  6. ardından pirinci katın kavurun
  7. enginarı ilave edin ve karıştırın
  8. üzerine 1.5 bardak sıcak su ve tuzu katın
  9. tuzunu ayarlayın
  10. tencereyi 1 dakika fokurdatın, kapağı kapatın
  11. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  12. ocağı söndürün, 15 dakika pilavı dinlendirin
  13. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan