karışık sebze kavurması


Sebze kavurması sağlıklı beslenmek isteyen bireyler için bir yemek olduğu kadar, mutfakta yapacak bir şey bulamayanlar için de bir can simitidir. Adı üzerinde, karışık sebze kavurması her çeşit sebze ile yapılabilir. Kavrulacak sebzeler istenilen boyda ve irilikte doğranır veya rendelenir. Doğranmış sebzeler çok az yağ ile tencere, tava veya wok tava içerisinde diriliği gidinceye kadar kavrulur. Ardından damak zevkinize uyan baharatlarla tatlandırılır. Kavrulmuş sebzeler lavaş ekmek içerisine konur ve dürüm yapılır. Ya da, tabak içerisine alınır üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir ve afiyetle yenir. Sultan, sebze kavurmasını sıklıkla yapar, lavaşa koyar, dürer ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler lazım
  • 7-8 tane kültür mantarı
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir dolma biber
  • bir kapya biber
  • bir soğan
  • bir havuç
  • bir kabak
  • iki domates
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. soğan ve biberleri ikiye bölün yarım ay doğrayın
  2. kabağı kazıyın, havucu soyun ve jülyen doğrayın
  3. domatesi soyun, küp doğrayın
  4. mantarı uzunlamasına doğrayın
  5. sarımsakları iri doğrayın
  6. tava içinde yağı ısıtın
  7. sıra ile soğanı sarımsağı kavurun
  8. ardından sıra ile havucu, kabağı, biberleri ve mantarı kavurun
  9. üzerine domates, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave edin
  10. yemeğin tuzunu ayarlayın
  11. sebzeler bıraktığı suyu çekince ocaktan alın
  12. ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan