tavada salçalı biftek yemeği


Tavada salçalı biftek yemeği, bifteğin salçalı sos içerisinde pişirilmesiyle hazırlanır. Biftekler yağ içerisinde iki tarflı kızartılır, aşçıların deyimi ile et mühürlenir. Ardından mühürlenmiş biftekler salçalı sos içerisinde yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tarifimde iki diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı un'u bifteklere hafif aroma versin diye kullanıyorum. Sarımsak dişlerinin üzerine bıçağı bastırın, sarımsağı çatlatın ve olduğu gibi yağ içinde kızarttıktan sonra çıkarın atın. Bir tatlı kaşığını unun içerisine daldırdıktan sonra, kaşığı silkeleyerek kalan unu kullanın. Yani kaşığı tepeli olarak doldurmayın, sos içerisinde fazla un kullanmayın. Bifteklerinizin ince veya kalın oluşuna göre su miktarı değişkenlik gösterebilir. Verdiğim su ölçüsü normal kalınlıkta biftekler için yeterlidir. Şayet etiniz yumuşamadı ve etin suyu yetersiz ise, bifteklerin üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin. Sultan, her daim salçalı bifteğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • beş dilim biftek
  • bir kaşık domates salçası
  • bir tatlı kaşığı un
  • bir buçuk bardak sıcak su
  • iki diş sarımsak
  • beş kaşık zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz

Yapılması
  1. tavada zeytinyağı içinde sarımsağı kavurun, ardından çıkarın
  2. üzerine biftekleri yayın, iki tarafını kızartın ve bir kaba alın
  3. tavaya sıra ile salçayı ve unu ilave edin hafif kavurun
  4. üzerine 1.5 bardak sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin karıştırın
  5. ardından biftekleri ilave edin, tavayı bir defa fokurdatın ve kapağı kapatın
  6. ocağı kıstıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  7. ve yemeğinizi patates püresi veya pilav eşliğinde servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır