patatesli et haşlama


Patatesli et haşlama yemeği, kemikli et veya kemiksiz et kullanılarak yapılır. Tarifimde bu yemeğin yapımında kuzu incik kullandım. İstenirse aynı yemek için kuzu kol, kuzu but ve kuzu gerdan parçalanmış olarak kullanılabilir. Yemekte orta boy soğan ve orta boy patatesleri soydum ve bütün olarak kullandım. Yemekte orta boy soğan ve patates yerine, iri soğan ve patates bölünerek kullanılabilir. İstenirse rendelenmiş domates yerine domatesin kabuğu soyularak iri parçalar halinde kullanılabilir. Malzemelerin kullanma şekli tamamen tercihinize kalmış. Bu yemek, kısık ateşte bir saat yirmi dakikada lokum gibi pişer. Sultan, patatesli et haşlama yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört parça kuzu incik
  • üç kaşık zeytinyağı
  • dört patates
  • dört küçük soğan
  • dört diş sarımsak
  • üç domates
  • üç sivri biber
  • karabiber
  • tuz ve su

Yapılması
  1. incik parçalarını yıkayın ve süzün
  2. domatesi rendeleyin, sivri biberi irice doğrayın
  3. sarımsağı, soğanı, patatesi soyun ve bütün bırakın
  4. yağ içinde incikleri hafif kızartın
  5. ardından sarımsağı, soğanı, patatesi, sivri biberi
  6. domatesi, üç bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin
  7. tencereyi bir dafa fokurdatın, kapağını kapayın
  8. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. ve yemeğinizi gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan