patatesli tavuk budu haşlama


Patatesli tavuk budu haşlama tavuğun parçalanmış her bölümünden yapılır. Bu yemeği en kolay yapma yöntemi, malzemeleri çiğden kullanmaktır. Yani, yemekte kullanılacak bütün malzemeleri kavurmadan tencereye koymak ve suyunu vermektir. Patatesli tavuk haşlama tencerede bir bardak su ile kısık ateşte 50 dakikada pişer. Denerseniz veya denemişseniz ne kadar lezzetli yemek olduğunu bilirsiniz. Bazı insanlar yemekete salça kullanılmadığı vakit, yemeğin tadında eksiklik olduğunu farkederler. Ailenizde böyle gurme damaklara sahip biri varsa, yemeğe koyacağınız su ile bir tatlı kaşığı domates salçasını karıştırarak tencereye ilave ediniz. Bu konu da yemeğin hilesi, aklınızda bulunsun. Sultan ara sıra patatesli tavuk haşlama yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki tane tavuk budu
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir iri soğan
  • üç patates
  • iki domates
  • iki havuç
  • iki sivri biber
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, pul biber
  • kimyon, tuz
  • su

Yapılması
  1. budu yıkayın ve süzün
  2. patatesi, havucu, soğanı, domatesi, sivri biberi iri doğrayın
  3. sarımsağı soyun bütün bırakın
  4. tencerenin tabanına üç kaşık zeytinyağı gezdirin
  5. üzerine butları, boşluklara patatesi, havucu, soğanı, sarımsağı yerleştirin
  6. en üstte domates ve sivri biberi koyun
  7. üzerine birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  8. ve bir tatlı kaşığı tuz serpin
  9. ardından malzemelerin üzerine bir su bardağı kaynar su gezdirin
  10. tencere kaynamaya başladığında kapağını kapayın
  11. ocağınızı iyice kısın ve yemeğinizi 50 dakika süre ile pişirin
  12. ardından ocaktan alın gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır