tavuk kalça şiş



Tavuk kalçası veya piliç kalçası farketmez. Her ikiside terbiye edilir, şişlere dizilir ve mangalda pişirilir. Tavuk kalça şiş için illa mangal gerekmez. Yanmaz tava kullanılarak, ocak üzerinde tavuk kalçası şiş pekala pişirilebilir. Yapmanız gereken tava yüzeyini çok az yağ kullanarak yağlamanızdır. Tava ısındıktan sonra şişleri dizin ve fazla bekletmeden çevirin ki, etler tavaya yapışmasın. Çevirme sonrasında, etlerin hafif kızaran yüzeyi sayesinde etler tavaya yapışmayacaktır. Tavuk kalça terbiyesinde yoğurt yerine bir çay bardağı süt kullanılabilir. Resimde görünen şiş, bir paket "altı yüz gram" ağırlığındaki tavuk kalçası terbiye edilerek pişirlmiştir. Sultan, tavuk kalçası şişi bazen bu tarifle yapar ve 24 saat dinlendirdikten sonra pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir paket tavuk kalçası
  • bir yemek kaşığı yoğurt
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık domates salçası
  • bir orta boy soğan
  • bir iri diş sarımsak
  • karabiber, kırmızı toz biber
  • tuz

Yapılması
  1. tavuk kalçasını kuşbaşı doğrayın
  2. rendenin püre yapma gözünde sarımsak ve soğanı rendeleyin
  3. çıkan püreyi süzün, suyunu alın ve posayı atın
  4. tavuk kalça terbiyesinin hazırlanması
  5. kap içine zeytinyağı, soğan ve sarımsak suyu, domates salçası,
  6. yoğurt, birer çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, bir tatlı kaşığı tuzu koyun ve karıştırın.
  7. üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk kalça etini ilave edin ve karıştırın
  8. kabın kapağını kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
  9. terbiye kabını en az 3 saat, ya da 24 saat dinlendirin
  10. ardından kuşbaşı etleri çöp şişlere uygun sayıda dizin,
  11. kızgın mangal üzerinde istediğiniz gibi pişirin.
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan