pirinçli yayla çorbası



Yayla çorbası mercimekli, bulgurlu ve tarifimde olduğu gibi pirinçle yapılabilir. Yayla çorbasını daha da lezzetlendirmek için; normal yoğurt yerine süzme yoğurt ve zeytinyağı yerine tereyağı kullanılabilir. Normal doldurulmuş üç kaşık dolusu pirinç, bir kahve fincanı ölçüsüne denek gelir. Pirinç ölçünüzü isterseniz, Türk kahve fincanı kullanarak yapabilirsiniz. Yayla çorbası et suyu kullanılarakta yapılabilir, tercihi size kalmış. Sultan, yayla çorbasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç kaşık pirinç
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir yumurta
  • bir kaşık un
  • bir bardak yoğurt
  • kuru nane, tuz
  • su

Yapılması
  1. tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
  2. üzerine pirinci ilave edin "ağır ateşte" on beş dakika haşlayın
  3. bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
  4. üzerine bir kepçe çorba suyundan ilave edin, karıştırın
  5. ve bu karışımı tencereye ilave edin karıştırın
  6. tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın ve ocağı söndürün
  7. tavada yağ ile birlikte naneyi hafif kavurun, tencereye ilave edin
  8. ardından çorbanının tuzunu ayarlayın
  9. ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan