arpacık soğanlı et yemeği



Arpacık soğanlı kuzu yahni veya arpacık soğanlı kuzu kebap, adına ne derseniz deyin. Arpacık soğanlı et yemeği yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli yemek. Yapımının kolaylığı, kuzu etinin çabucak pişmesinden kaynaklanıyor. Yemeğin yapımında dana eti kullanırsanız, elbette yemek geç pişecektir. Fakat, dana etiyle yapılan arpacık soğanlı et yemeği fazlasıyla leziz olur. Sultan, bütçesi el verdiğince "ara sıra, bazı bazı" arpacık soğanlı et yemeği yapmaktan zevk alır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç yüz gram kuzu eti
  • üç yüz gram arpacık soğanı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • bir iri domates
  • yarım kaşık domates salçası
  • karabiber, tuz
  • sıcak su

Yapılması
  1. arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın
  2. kuzu etini ve domatesi kuşbaşı doğrayın
  3. zeytinyağı içinde kuzu kuşbaşı eti kavurun
  4. üzerine sırasıyla salça ve domatesi katın, kavurun
  5. ardından soğan, iki bardak sıcak su ve karabiberi katın, karıştırın
  6. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  7. ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
  8. ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan