domatesli çubuk makarna


Domatesli çubuk makarna, sevdiğim makarna çeşitidir ve yaz mevsiminde sıklıkla yaparım. Öncesinde İtalyan üretimi çubuk makarna kullanırdım. Şimdi ise; Nuh'un Ankara çubuk makarnasını kullanıyorum. Nuh'un Ankara makarnasının bütün çeşitleri İtalyan Barilla makarnasıyla aynı kalitede. Nuh'un Ankara makarnası yerli ürünümüz olduğu için, özellikle bu konudaki görüşümü paylaşmak istedim. Çubuk makarnaya domates sosu hazırlarken tam olgunlaşmış domates kullanırım. Bu yüzden, yaptığım makarna tadanlar tarafından beğeniyle yenilir. Sultan, domatesli çubuk makarnayı bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım paket çubuk makarna
  • bir kaşık tereyağı
  • iki iri domates
  • iki diş sarımsak, karabiber
  • su, tuz

Yapılması
  1. domatesleri rendeleyin ve sarımsağı ezin
  2. tereyağını eritin, ardından domatesi ilave edin ve kavurun
  3. üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın
  4. domatesin tuzunu ayarlayın ve bir kez malzemeleri kaynatın
  5. ardından ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın
  6. tencerede bir kaşık tuz ile iki litre suyu kaynatın
  7. üzerine çubuk makarnayı ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  8. ardından ocaktan alın ve süzünün
  9. makarna tenceresine domates sosunu ilave edin ve karıştırın
  10. tencerenin kapağını kapatın ve makarnayı 15 dakika dinlendirin
  11. ya da, domates sosunu resimdekine benzer tabaklara paylaştırın
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan