mantı sosu

21 Ağustos 2013


Mantı sosu, domates veya salça kullanılarak yapılır. Sos hazırlarken başta tereyağı olmak üzere, isteğe bağlı olarak her çeşit yemeklik yağ kullanılabilir. Elbette, tereyağı ile hazırlanan mantı sosunun daha lezzetli olacağı kesindir. Domatesle hazırlanacak mantı sosu için, domates rendelenir veya kabuğu soyularak yemeklik doğranır. Domatesli mantı sosu yaparken domates tek başına kullanılabileceği gibi, az miktarda domates salçası ilave edilebilir. Salçalı mantı sosu, domates salçasıyla yapılır. Salça doğrudan yağ içerisinde kavrulabileceği gibi, mantının haşlama suyu katılarak kıvamı açılabilir. Tarifim, yarım kilo haşlanmış mantı için tereyağlı domates ve salçalı mantı sos'un yapımıyla ilgilidir. Sultan, çoğu zaman yaptığı mantılarda bu sosu kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç orta boy domates
iki kaşık tereyağı
yarım kaşık salça
bir kahve fincanı sıcak su
tuz

Yapılması
domatesleri rendeleyin
tereyağını eritin, köpürmeye başlayınca
sıra ile salçayı ve domatesi ilave edin kavurun
üzerine bir fincan sıcak su ve tuzu ilave edin, karıştırın
malzemeler kaynamaya başlayınca ocağı kısın
ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından mantı sosunuzu gönlünüzce kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



1 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Sosunuz harika da bu saatte canım mantı istedi. Gece geç vakit yemek bloğu dolaşınca böyle oluyor. Elinize sağlık.

Yorum Gönder