mantı sosu



Mantı sosu, domates veya salça kullanılarak yapılır. Sos hazırlarken başta tereyağı olmak üzere, isteğe bağlı olarak her çeşit yemeklik yağ kullanılabilir. Elbette, tereyağı ile hazırlanan mantı sosunun daha lezzetli olacağı kesindir. Domatesle hazırlanacak mantı sosu için, domates rendelenir veya kabuğu soyularak yemeklik doğranır. Domatesli mantı sosu yaparken domates tek başına kullanılabileceği gibi, az miktarda domates salçası ilave edilebilir. Salçalı mantı sosu, domates salçasıyla yapılır. Salça doğrudan yağ içerisinde kavrulabileceği gibi, mantının haşlama suyu katılarak kıvamı açılabilir. Tarifim, yarım kilo haşlanmış mantı için tereyağlı domates ve salçalı mantı sos'un yapımıyla ilgilidir. Sultan, çoğu zaman yaptığı mantılarda bu sosu kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç orta boy domates
  • iki kaşık tereyağı
  • yarım kaşık salça
  • bir kahve fincanı sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. domatesleri rendeleyin
  2. tereyağını eritin, köpürmeye başlayınca
  3. sıra ile salçayı ve domatesi ilave edin kavurun
  4. üzerine bir fincan sıcak su ve tuzu ilave edin, karıştırın
  5. malzemeler kaynamaya başlayınca ocağı kısın
  6. ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. ardından mantı sosunuzu gönlünüzce kullanın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan