hazır yufkadan kadayıf tatlısı



Hazır yufka ile yapılan kadayıf tatlısı, görünüm ve lezzet bakımından klasik kadayıf tatlısından farklıdır. Hazır yufkadan kadayıf tatlısı, klasik tatlar tarafından keşfedilmiş on numara beş yıldız bir tatlıdır. İstediğiniz miktarda hazır yufkayı istediğiniz uzunlukta ve incelikte kestikten sonra; diğer kadayıf tatlınızı nasıl yapıyorsanız, bildiğiniz gibi tatlınızı yapabilirsiniz. Sultan, bazen hazır yufkadan kadayıf tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört yüz gram hazır yufka
  • yüz gram dövülmüş ceviz içi
  • yüz elli gram tereyağı
  • iki su bardağı toz şeker
  • bir buçuk su bardağı su
  • bir tatlı kaşığı limon suyu
  • 24 cm. çapında tepsi

Yapılması
  1. tepsinin tabanını yağlayın
  2. yufkaları üç parmak genişliğinde şeritlere bölün
  3. ve üst üste koyarak istediğiniz incelikte kesin
  4. kestiğiniz yufka kadayıfın yarısını tepsiye yayın
  5. üzerine ceviz içini serpiştirin, kalan yufkayı üzerine yayın
  6. ardından erimiş ılık tereyağını üzerine gezdirin
  7. tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  8. ve 40 dakika pişirdikten sonra fırından alın
  9. tencere içine şeker ve suyu koyun
  10. kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin, karıştırın
  11. ardından ocağı kısın, 7 dakika şerbeti kaynatın ve ocaktan alın
  12. kızarmış soğuk yufka kadayıf tepsisi üzerine sıcak şerbeti dökün
  13. ve ardından yufka kadayıf tatlınızı gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan