yoğurtlu mantı çorbası



Yoğurtlu mantı çorbası, kıymayla doldurulmuş bohça bükümlü mantı ile yapılır. Arzu edilirse, çorba içerisine haşlanmış nohut veya haşlanmış mercimek katılabilir. Yoğurtlu mantı çorbası salçasız yapılabildiği gibi, domates ve salça ortak kullanılarakta yapılabilir. Ayrıca, lezzetini artırmak için sarımsak ilave edilebilir. İstenirse çorbanın kıvamını artırmak için, terbiyesi hazırlanırken bir kaşık un ilave edilebilir. Yoğurtlu mantı çorbası hazır mantı kullanılarak yapılabildiği gibi, buradaki tarifine uygun olarakta yapılabilir. Sultan, her daim yoğurtlu mantı çorbasını kendi hazırladığı bohça mantı ile yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. bohça mantı
  • beş kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık domates salçası
  • bir yumurta
  • bir bardak yoğurt
  • kuru nane, tuz
  • altı bardak su

Yapılması
  1. tencereye altı bardak su koyun ve kaynatın
  2. üzerine mantıyı ilave edin karıştırın
  3. tencere açık olarak mantıyı 15 dakika haşlayın
  4. kase içinde yumurta ve yoğurdu çırpın
  5. üzerine bir kepçe mantının suyundan alın karıştırın
  6. ve bu sosu tencereye ilave edin karıştırın
  7. tencereyi bir taşım kaynatın ve ocağı söndürün
  8. tavada yağ ile birlikte salça ve naneyi kavurun,
  9. tencereye ilave edin, ardından çorbanının tuzunu ayarlayın
  10. ve gönlünüzce, dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan